Parc Makelaars B.V.

Jongkindstraat 16
3015 CG Rotterdam
Tel: 010-4365700
info@parc.nl
Mauritsweg 35, 3012 JT Rotterdam, Kantoorruimte (BOG) Huurprijs € 125,- p.m² p.j.
Mauritsweg 35 in Rotterdam 3012 JT

Omschrijving

Betreft:
Te huur, totaal ca. 130 m² kantoorruimte gelegen op de 1ste verdieping van het zeer markante gebouw “Café De Unie”, gelegen aan de Mauritsweg te Rotterdam-Centrum.

Het huidige gebouw is een recreatie van het in 1940 verloren gegane originele gebouw, dat wordt gezien als schoolvoorbeeld van de Stijl-beweging, naast o.a. Mondriaans werken en de bekende Rietveld-stoelen.

Ligging en bereikbaarheid:
Dit kantoorpand is gelegen midden in het Centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van het vernieuwde Centraal Station Rotterdam aan de historische Mauritsweg en de Westersingel. Deze singel wordt ook wel de ‘Culturele as’ van Rotterdam genoemd. De nabijgelegen Van Oldenbarneveltstraat met een diversiteit aan bijzondere winkels en horecagelegenheden vormt de directe toegang tot het winkelhart van Rotterdam; de Lijnbaan.

De bereikbaarheid, zowel per auto als per openbaar vervoer is goed, met korte aansluitingen naar het Rijkswegennet en hoofddoorvoerwegen. Zowel Centraal Station als metrostation Eendrachtsweg bevinden zich op loopafstand.

Oppervlakten:
Voor verhuur is totaal ca. 130 m² kantoorruimte op de 1ste verdieping beschikbaar, inclusief aandeel in de algemene ruimten.

Er kan in goed overleg met de overige huurders in het pand gebruik gemaakt worden van een gemeenschappelijke ontvangstruimte, vergaderruimte en keuken op de 1ste verdieping.

Parkeren:
In de directe omgeving is ruim voldoende (betaalde) parkeergelegenheid. Tevens is het mogelijk om in de nabij gelegen parkeergarage “Kruisplein” te parkeren en hier parkeerabonnementen aan te schaffen.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt: € 125,- per m² per jaar, exclusief BTW en servicekosten.

Huurtermijn:
5 jaar met aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Datum van oplevering:
In overleg.

Servicekosten:
Het voorschot servicekosten bedraagt thans € 38,- per m² per jaar* te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting ten behoeve van de navolgende leveringen en diensten:
- Elektraverbruik van het gehuurde en algemene ruimten;
- Waterverbruik van het gehuurde en algemene ruimten;
- Verwarming van het gehuurde en algemene ruimten;
- Centrale verwarmingsinstallatie (stadsverwarming);
- Liftonderhoud;
- Dakveiligheid;
- Brandblusapparatuur;
- Vuilafvoer;
- Luchtbehandeling;
- Schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimte;
- Beheer- en administratiekosten zijnde 5% over de servicekostenafrekening van de huurder.

De afrekening zal jaarlijks plaatsvinden op basis van nacalculatie.

Staat van oplevering:
In de huidige staat, onder andere voorzien van:
- Gezamenlijke ontvangstruimte;
- Lift;
- Airconditioning;
- Pantryvoorziening;
- Toiletgroep (gerenoveerd);
- Data-/elektrabekabeling;
- Brandslanghaspel;
- Intercom/deuropener;
- Aanwezige harde vloerbedekking;
- Aanwezige scheidingswanden;
- Aanwezige systeemplafonds voorzien van verlichtingsarmaturen.

Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).
Overdracht Status Verhuurd onder voorbehoud Huurprijs € 125,- per m² per jaar Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Servicekosten € 38,00 per m² per jaar Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1985 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 130 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Locatie Winkelcentrum Locatie toelichting Centrum Aantal lagen 1 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed Onderhoud buiten goed