Terug naar de resultaten
Te huur
Westplein 9 in Rotterdam 3016 BM

Westplein 9

3016 BM Rotterdam
Vraagprijs € 1.500,- p.m. Beschikbaar
Bel of mail ons
010-4365700

Omschrijving

Betreft: Te huur ca. 271 m² turn-key luxueuze kantoorruimte gelegen in het souterrain, op de 2de en de 3de verdieping. Beide ruimtes maken onderdeel uit van het geheel gerenoveerde Westplein 9 in Rotterdam – Scheepvaartkwartier. Het markante kantoorgebouw is gelegen op een van de meest bijzondere locaties in Rotterdam met een zeer bijzonder uitzicht over de historische Veerhaven en de Maas. Het...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 271 m² In units vanaf 94 m² Aantal lagen 4
Lees meer

Omschrijving

Betreft:
Te huur ca. 271 m² turn-key luxueuze kantoorruimte gelegen in het souterrain, op de 2de en de 3de verdieping. Beide ruimtes maken onderdeel uit van het geheel gerenoveerde Westplein 9 in Rotterdam – Scheepvaartkwartier. Het markante kantoorgebouw is gelegen op een van de meest bijzondere locaties in Rotterdam met een zeer bijzonder uitzicht over de historische Veerhaven en de Maas.
Het rijk geornamenteerde kantoorgebouw kwalificeert als Rijksmonument en omvat in totaal ca. 500 m² verhuurbaar vloeroppervlakte verdeeld over het souterrain, de begane grond, 1e verdieping, 2e verdieping en 3e verdieping.

Het pand is volledig van binnen gerenoveerd, gerestaureerd en in oude stijl hersteld. Het ontwerp voor dit gebouw (bouwjaar 1892) is van de hand van de Rotterdamse architect Johannes Verheul Dirkszoon (1860-1948). Van zijn ontwerpen is de helft in het bombardement van 1940 verloren gegaan. De monumentale gevel van het pand is uitgevoerd in neorenaissancestijl.

Ligging en bereikbaarheid:
Het historische Scheepvaartkwartier is zeer centraal gelegen aan de rand van het centrum van Rotterdam. Het Scheepvaartkwartier heeft via de Maasboulevard, de Maastunnel-traverse en de Erasmusbrug snelle aansluitingen op het rijkswegennet A20, A16, A4 en A15. Op een steenworp afstand bevindt zich de historische Veerhaven en de haltes van diverse tram- en busverbindingen, op loopafstand bevindt zich het metrostation Leuvehaven. Vlakbij bevindt zich de opstapplaats van de watertaxi en de Fastferry naar Ridderkerk/Dordrecht.

Oppervlakten:
Voor verhuur is totaal ca. 271 m² kantoorruimte beschikbaar;
- ca. 103,5 m² kantoorruimte gelegen op de souterrainverdieping.
- ca. 74,7 m² kantoorruimte gelegen op de tweede verdieping.
- ca. 94,2 m² kantoorruimte gelegen op de derde verdieping.

Parkeren:
In de directe omgeving is ruim voldoende (betaald) parkeergelegenheid.

Huurprijs:
De huurprijs voor de kantoorruimte op de souterrainverdieping bedraagt € 1.850,- per maand, exclusief BTW en servicekosten.

De huurprijs voor de kantoorruimte op de tweede en derde verdieping bedraagt € 1.500,- per maand, exclusief BTW en servicekosten.

Huurtermijn:
5 jaar, met aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Datum van oplevering:
In overleg.

Servicekosten:
Het voorschot servicekosten voor de souterrainverdieping bedraagt thans € 440,- per maand te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Staat van oplevering:
In de huidige staat, onder andere voorzien van:
- Statige entree voorzien van natuursteen;
- Traditionele trappartijen met houtwerkdetails;
- Ingebouwde airconditioning;
- Luxe pantry;
- Luxe toiletgroep;
- Separate spreekkamer (derde verdieping).

Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), versie februari 2015, met de daarbij behorende algemene bepalingen, aangevuld met bepalingen van verhuurder.

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Parc Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie verstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.500,- per maand Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Servicekosten € 400,00 per maand Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1892 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 271 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen In units vanaf 94 m² Aantal lagen 4 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
271 m²
In units vanaf
94 m²
Aantal verdiepingen
4
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, kamerindeling
Luchtbehandeling
Airco
Verzamelgebouw
Vergaderruimte
Meetcertificaat aanwezig
Ja
Route van naar Westplein 9, 3016 BM Rotterdam
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.