Terug naar de resultaten
Vlasmarkt 1 in Rotterdam 3011 PW

Vlasmarkt 1

3011 PW Rotterdam
Huurprijs € 135,- p.m² p.j. Beschikbaar
Bel of mail ons
010-4365700

Omschrijving

Betreft: Te huur, in totaal ca. 410 m² gerenoveerd naar een hedendaags stoer kantoor gelegen op de 3e verdieping in het Rijksmonument “HUF-pand”. Deze grote gelijkvloerse oppervlakte leent zich uitstekend voor efficiënt werken. De renovatie heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau met een modern en industriële uitstraling. Het “Huf-pand” staat bekend als het mooiste wederopbouw monument van...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 410 m² In units vanaf 410 m² Aantal lagen 5
Lees meer

Omschrijving

Betreft:
Te huur, in totaal ca. 410 m² gerenoveerd naar een hedendaags stoer kantoor gelegen op de 3e verdieping in het Rijksmonument “HUF-pand”. Deze grote gelijkvloerse oppervlakte leent zich uitstekend voor efficiënt werken. De renovatie heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau met een modern en industriële uitstraling.

Het “Huf-pand” staat bekend als het mooiste wederopbouw monument van Rotterdam. De bekende architecten Van den Broek & Bakema ontwierpen in 1953 een toonbeeld van naoorlogs optimisme, gekenmerkt door helderheid en transparantie. Volgens de nieuwste Amerikaanse inzichten over ‘winkelen’ was de begane grond uitgevoerd als één grote vitrine, net als de latere Lijnbaan van dezelfde architecten. Boven de gesloten magazijnverdieping werden nog drie kantoorverdiepingen en een dienstwoning gerealiseerd, omdat het Wederopbouwplan hier een hoogteaccent voorschreef. De kantoren zijn uitgevoerd met een innovatieve vliesgevel van staal en glas, dat een prototype zou blijken voor veel andere gebouwen.
Het schoenenmagazijn HUF nam in 1954 de winkel in gebruik. Het Amerikaanse Consulaat was de eerste huurder van de kantoorverdiepingen. In 2007 is het HUF-pand feestelijk geopend door minister Plasterk en aangewezen als Rijksmonument.

Ligging en bereikbaarheid:
Het kantoorgebouw is gelegen midden in het winkelgebied (Hoogstraat/Koopgoot/Lijnbaan) van Rotterdam. Daarnaast is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer uitstekend. Haltes van metro, bus en tram liggen prak¬tisch voor de deur (Stations Blaak en Churchillplein/Beurs). De bereikbaarheid per auto is uitstekend. Vanuit oostelijke en zuidelijke richting is er een directe aansluiting met het rijkswegennet (A20, A13 en A16) via de Schiekade/Maasboulevard en Laan op Zuid.

Oppervlakten:
Voor verhuur is de 3e verdieping van ca. 410 m² beschikbaar.

Genoemde metrages zijn incl. toedeling algemene ruimte.

Parkeren:
In de nabijgelegen garage de “Hofdame” zijn 22 parkeerplekken beschikbaar. De parkeergarage ligt op ca. 1 minuut loopafstand van het “HUF-pand”.

Huurprijs:
De huurprijs voor de kantoorruimte bedraagt:
3e verdieping: € 135,00 per m² per jaar exclusief BTW

De huurprijs voor de parkeerplaatsen bedraagt € 1.500,00 per plaats per jaar, exclusief BTW en servicekosten van € 210,- per plaats per jaar.

Huurtermijn:
5 + 5 jaar.

Datum van oplevering:
Per direct.

Servicekosten:
Het voorschotbedrag servicekosten bedraagt thans € 40,- per m² per jaar, excl. BTW en omvat de navolgende leveringen en diensten:
- Stadsverwarming binnen het gehuurde alsmede de algemene ruimten;
- Elektra collectieve voorzieningen binnen het gehuurde alsmede de algemene ruimten;
- Water binnen het gehuurde alsmede de algemene ruimten;
- Schoonmaak algemene ruimten;
- Alarmsysteem;
- Onderhoud en keuring liftinstallatie;
- Elektra verlichting trappenhuis, lift en koelmachine;
- Glasbewassing buitenzijde incl. kosten hoogwerker;
- Schoonmaak dak en hemelwaterafvoeren;
- Onderhoud nood- en trapverlichting;
- Onderhoud werktuigbouwkundige installaties;
- Verwijdering graffiti;
- Onderhoud en keuring brandmeldinstallatie;
- Onderhoud en keuring brandblusvoorzieningen;
- Onderhoud deurbel/ intercom.

De servicekosten voor het parkeren bestaan uit:
- Elektra algemeen;
- Schoonmaakkosten;
- Glasbewassing;
- Onderhoud verlichting;
- Onderhoud installaties.

Staat van oplevering:
In de huidige staat, onder andere voorzien van:
- Alarmsysteem;
- Representatieve gemeenschappelijke entree op de begane grond;
- 8- personen lift;
- Stalen kozijnen met Van Ruysdael glas;
- Luchtbehandeling middels topkoeling;
- Zonwering;
- Slimme meters;
- Technische omschrijving d.d. 4 juni 2009;
- Verhoogde computervloer;
- Toiletgroep;
- Aanwezige elektra- en databekabeling*.

De met een * aangegeven inrichtingscomponenten worden “om niet” aan huurder overgedragen. Eventueel onderhoud, aanpassingen, reparatie, vervanging en/of verwijdering van deze zaken komen voor rekening en risico van huurder.

Energielabel:
Het object beschikt over een energielabel D.

Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Conform model huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW van Redevco Nederland, gebaseerd op ROZ-model 2015.

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Parc Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Inlichtingen:

Parc Makelaars B.V.
Jongkindstraat 16
3015 CG ROTTERDAM

010 436 5700
info@parc.nl

Collegiaal aangeboden met Ooms Bedrijfshuisvesting.
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs € 135,- per m² per jaar Aanvaarding direct BTW van toepassing Nee Servicekosten € 40,00 per m² per jaar Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1953 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 410 m² Energie Energieklasse D Energieindex 1.45 Energie einddatum 15-12-2020 Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 22 parkeerplaats(en) Prijs per overdekt parkeerpl. p/j € 1.500,- excl. BTW Diversen In units vanaf 410 m² Locatie Winkelcentrum Aantal lagen 5 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Afstand tot snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m Afstand tot N.S. station op 1000 m tot 1500 m Afstand tot winkelvoorz. op minder dan 500 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
410 m²
In units vanaf
410 m²
Aantal verdiepingen
5
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.