Terug naar de resultaten
Te huur
Koningin Emmaplein 13 in Rotterdam 3016 AB

Koningin Emmaplein 13

3016 AB Rotterdam
Huurprijs € 92.000,- p.j. Beschikbaar
Bel of mail ons
010-4365700

Omschrijving

Betreft: Te huur, een monumentale kantoorvilla (rijksmonument) gelegen op een unieke locatie in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Koningin Emmaplein 13 is direct gelegen aan het plein, het zogenoemde “Rijkeluishofje”. De huurder van het pand heeft tevens beschikking over een uitzonderlijk ruime tuin met zicht over het groen van de Muizenpolder. Het Koningin Emmaplein is in 1888 gebouwd onder...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 543 m² In units vanaf 543 m² Aantal lagen 5
Lees meer

Omschrijving

Betreft:
Te huur, een monumentale kantoorvilla (rijksmonument) gelegen op een unieke locatie in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Koningin Emmaplein 13 is direct gelegen aan het plein, het zogenoemde “Rijkeluishofje”. De huurder van het pand heeft tevens beschikking over een uitzonderlijk ruime tuin met zicht over het groen van de Muizenpolder. Het Koningin Emmaplein is in 1888 gebouwd onder architectuur van de heer J.C van Wijk en is inmiddels ook aangewezen als Rijksmonument.

Ligging en bereikbaarheid:
Het pand is gelegen in het representatieve Scheepvaartkwartier en heeft een fantastisch uitzicht over het Koningin Emmaplein aan de voorzijde en de Muizenpolder aan de achterzijde. In het Scheepvaartkwartier zijn diverse gerenommeerde bedrijven gevestigd. Bovendien treft men verschillende uitstekende restaurants en populaire grand-cafés aan in de onmiddellijke nabijheid.
Het Scheepvaartkwartier heeft via de Maasboulevard, de Maastunnel-traverse en de Erasmusbrug snelle aansluitingen op het rijkswegennet A20, A16, A4 en A15. Haltes van diverse tram- en busverbindingen alsmede het metrostation Leuvehaven bevinden zich op loopafstand.

Oppervlakten:
Voor verhuur is totaal 543 m² VVO (688 m² BVO) beschikbaar, verdeeld gelegen over:

Souterrain: 116,8 m²
Begane grond: 117,6 m²
1e verdieping: 108,5 m²
2e verdieping: 103,7 m²
3e verdieping: 96,7 m²
Totaal: 543,0 m²

Deelverhuur is niet mogelijk. Van het gehuurde is een NEN2580 meetrapport beschikbaar.

Parkeren:
In de directe omgeving is er de mogelijkheid om langs de openbare weg betaald te parkeren. Ook is het mogelijk parkeervergunningen aan te vragen bij het Parkeerbedrijf Rotterdam.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt € 92.000,- per jaar exclusief BTW.

Huurtermijn:
5 jaar alsmede aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Datum van oplevering:
In overleg.

Servicekosten:
Er is geen voorschot servicekosten van toepassing. Huurder dient zelf overeenkomsten af te sluiten met de betreffende nutsbedrijven.

Staat van oplevering:
In de huidige gerenoveerde staat, onder andere voorzien van:
- Statige entree voorzien van natuursteen;
- Traditionele trappartijen met houtwerkdetails;
- Grotendeels voorzien van gerestaureerde ornamentenplafonds;
- Gevelornamenten;
- Vloerbedekking;
- Pantry;
- Ruime achtertuin.

Het op de foto’s aanwezige meubilair kan niet worden overgenomen.
Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), versie februari 2015, met de daarbij behorende algemene bepalingen.

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Parc Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie verstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs € 92.000,- per jaar Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1888 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 543 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen In units vanaf 543 m² Aantal lagen 5 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
543 m²
In units vanaf
543 m²
Aantal verdiepingen
5
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Verzamelgebouw
Pantry/keuken
Route van naar Koningin Emmaplein 13, 3016 AB Rotterdam
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring