Terug naar de resultaten
Verkocht
Maaskade 40 in Rotterdam 3071 NB

Maaskade 40

3071 NB Rotterdam
€ 495.000,- k.k. Verkocht
Bel of mail ons
010-4365700

Omschrijving

VERKOCHT! Unieke kantoorruimte van ca. 260 m² met vier parkeerplaatsen gelegen op het Noordereiland aan de voet van de Willemsbrug met uitzicht op de Maas. Betreft: Investment Memorandum voor een kantoorruimte gelegen op de begane grond van een appartementengebouw van in totaal ca. 260 m² vloeroppervlakte op een verdieping alsmede een berging en vier parkeerplaatsen in de onder het gebouw...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 260 m² Aantal lagen 2
Lees meer

Omschrijving

VERKOCHT!

Unieke kantoorruimte van ca. 260 m² met vier parkeerplaatsen gelegen op het Noordereiland aan de voet van de Willemsbrug met uitzicht op de Maas.

Betreft:
Investment Memorandum voor een kantoorruimte gelegen op de begane grond van een appartementengebouw van in totaal ca. 260 m² vloeroppervlakte op een verdieping alsmede een berging en vier parkeerplaatsen in de onder het gebouw gelegen parkeergarage. Het gebouw is omstreeks 2002 opgericht. Het object is gelegen op een markante hoeklocatie op de Maaskade aan de voet van de Willemsbrug met uitzicht op de Nieuwe Maas, het drukst bevaren punt in Europa. Het object betreft verschillende appartementsrechten welke liggen op erfpacht eindigend op 13 augustus 2099. De verplichting tot het betalen van de erfpachtcanon is voor de gehele looptijd van de erfpacht afgekocht. Het geheel wordt leeg en vrij van huur opgeleverd.

Ligging en bereikbaarheid:
De kantoorruimte is op goede stand gelegen op het Noordereiland, direct aan de voet van de Willemsbrug. Het Noordereiland is zowel met eigen als openbaar vervoer goed bereikbaar. Direct voor het gebouw is een bushalte (buslijn 32 en 47) gelegen. De locatie ligt op 1,3 km afstand van NS Station Rotterdam Blaak, ca. 15 minuten lopen, en is met de auto uitstekend te bereiken via de Maasboulevard (Noordzijde) of via de Laan op Zuid (Zuidzijde) beide met aansluiting op de A16 en de ring van Rotterdam.

Kadastrale gegevens:
Maaskade 40 - kantoorruimte
Gemeente: Rotterdam
Sectie: Q
Nummer: 6318
Appartementsindex: 537
Kadastrale omschrijving: Bedrijvigheid (industrie)
Eigendomssituatie: Appartementsrecht op erfpacht eindigend op 13 augustus 2099. De verplichting tot het betalen van de erfpachtcanon is voor de gehele looptijd van de erfpacht afgekocht.

Parkeerplaatsen
Gemeente: Rotterdam
Sectie: Q
Nummer: 6318
Appartementsindex: 499, 500, 503 en 504.
Kadastrale omschrijving: Parkeren
Eigendomssituatie: Appartementsrechten op erfpacht eindigend op 13 augustus 2099. De verplichting tot het betalen van de erfpachtcanon is voor de gehele looptijd van de erfpacht afgekocht.

Berging
Gemeente: Rotterdam
Sectie: Q
Nummer: 6318
Appartementsindex: 384
Kadastrale omschrijving: Berging - stalling (garage-schuur)
Eigendomssituatie: Appartementsrecht op erfpacht eindigend op 13 augustus 2099. De verplichting tot het betalen van de erfpachtcanon is voor de gehele looptijd van de erfpacht afgekocht.

Oppervlakte:
Kantoorruimte: ca. 260 m²

Parkeren:
Parkeren kan naast de onder het gebouw gelegen parkeergarage, tevens op de openbare parkeerplaatsen op straat. Vanaf 1 januari 2020 geldt voor de openbare parkeerplaatsen op straat betaald parkeren. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Bewoners en ondernemers kunnen bij de Gemeente Rotterdam een parkeervergunning aanvragen.

Vereniging van Eigenaren
Er is een actieve Vereniging Van Eigenaren (VVE), genaamd 'VvE Brugweg Oosterzijde Noordereiland'. De bijdrage bedraagt € 370,53 per maand per 1 januari 2020.

Publiekrechtelijke bestemming:
Thans vigeert op de onderhavige locatie het bestemmingsplan ‘Noordereiland’’, vastgesteld d.d. 16 december 2010 en geheel onherroepelijk in werking. Conform het vigerende bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘Gemengd II’. Als omschreven en nader toegelicht in de voorschriften van het bestemmingsplan zijn de aangewezen gronden onder meer bestemd voor woningen, kantoren en maatschappelijke voorzieningen. Het bestemmingsplan kan via www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Eigenaarslasten:
(Volgens opgave en website Gemeente Rotterdam en Waterschap Schieland en de Krimpenerwaard, per 2019)
Onroerende zaakbelasting niet-woning (Eig.): 0,3504 % van de WOZ-waarde per jaar, € 1.180,85 in 2019.
Rioolheffing: € 207,80 per aansluiting per jaar
Waterschapslasten: 0,0252 % van de WOZ-waarde per jaar, € 849,24 in 2019.
Bijdrage vereniging van Eigenaren: € 370,53 per maand per 1 januari 2020.

Bouwjaar:
2002.

Staat van oplevering:
Het object wordt te zijner tijd in de alsdan bevindende staat (as is, where is) opgeleverd, en voorts leeg en vrij van huur en gebruik, onder andere voorzien van:
• Representatieve entree op de begane grond;
• huidige kantoorindeling/inbouwpakket;
• aanwezige scheidingswanden;
• aanwezige (systeem)plafonds v.v. TL verlichtingsarmaturen;
• aanwezige kabelgoten ten behoeve van data, elektra en telefonie;
• aanwezige receptiebalie;
• open kantoorruimte alsmede twee kantoor/vergaderkamers;
• aanwezige serverruimte;
• aanwezige archiefruimte;
• aanwezige pantry voorziening;
• dubbele zelfstandige toiletgroep;
• separaat toilet;
• centrale verwarming middels radiatoren (Intergas Kompakt Solo HR, bouwjaar: 2003);
• aanwezige vloerafwerking;
• alarminstallatie met bewegingsmelders;
• mechanische ventilatie;
• te openen ramen voorzien van isolerende beglazing, grotendeels HR++.
Koper dient zelf nader onderzoek te doen naar de bouwkundige en/of technische staat van het gekochte. Verkoper is jegens koper nimmer aansprakelijk voor gebreken (zichtbaar of onzichtbaar) en geeft geen garanties dienaangaande.

Energielabel:
Maaskade 40 (kantoorruimte)
Energielabel: C
Opnamedatum: 10-12-2019
Inschrijfnummer: 11108

Milieu/ondergrondse tank(s):
Verkoper geeft geen enkele garantie ten aanzien van de milieukundige toestand van de registergoederen. Evenmin vrijwaart verkoper koper jegens (mogelijke) claims en aansprakelijkheden van derden, welke (zullen) voortvloeien uit of betrekking hebben op de milieukundige toestand van de registergoederen en/of de omgeving.

Conform vermelding in het Kadaster is het volgende bekend:
Publiekrechtelijke beperking Landelijke Voorziening:
Melding, bevel, beschikking of vordering Wet bodembescherming
Betrokken gemeente: Rotterdam, Afkomstig uit stuk: 23382, Ingeschreven op 27-05-1999
Gegevens zijn conform de gemeentelijke beperkingenregistratie

Uit opgave van Bodemloket.nl blijkt het volgende:
Rapport RT059902187 Prins Hendrikkade, spoortunnel noord
Statusinformatie
Vervolg: Uitvoeren aanvullend NO.
Omschrijving: Er moet op de locatie een aanvullend nader onderzoek worden uitgevoerd om de omvang en ernst van de vastgestelde verontreiniging te bepalen. De basis voor dit onderzoek is het 'Protocol Nader onderzoek deel 1' (Sdu, 1995) of de 'Richtlijn nader onderzoek' (Sdu, 1995).

Rapport RT059900601 De Ruyterstraat 17-19
Statusinformatie
Vervolg: Voldoende gesaneerd.
Omschrijving: De resultaten van de evaluatie van de sanering geven aan dat de vastgestelde verontreiniging voldoende is gesaneerd in het kader van de Wet bodembescherming.

Mocht blijken dat de registergoederen en/of de omgeving is of wordt verontreinigd of dat in de registergoederen asbesthoudende stoffen of ondergrondse tanks aanwezig zijn, dan zal dat nimmer aanleiding zijn tot ontbinding, tot betaling van enige schadevergoeding of tot enigerlei verrekening.

Bijzonderheden:
Koper dient zich zelf er van te vergewissen dat het verkochte (inclusief installaties) beschikt over de normale en door koper specifiek gewenste eigenschappen. Verkoper staat er niet voor in dat het verkochte (inclusief installaties) bij de eigendomsoverdracht de feitelijke eigenschappen zal bezitten die voor het normale c.q. het door koper specifieke beoogde gebruik nodig zijn. Elk risico dat dit gebruik niet mogelijk of toegestaan zal zijn, is voor rekening van de koper. Koper dient genoegzaam bekend te zijn met de staat van het verkochte, de zich daarop bevindende opstallen alsmede de fundering daarvan. Koper zal verkoper niet aanspreken voor eventuele aan het verkochte (inclusief installaties) geconstateerde of te constateren (verborgen) (technische) gebreken en tekortkomingen, door welke oorzaak ook ontstaan.
Verkoper hanteert een voorbehoud van goedkeuring voor een transactie door verkoper na prijs-/conditie(s) overeenstemming.

Koopsom:
Kantoorruimte en berging: € 495.000,- k.k.
Parkeerplaatsen: € 25.000,- k.k. per parkeerplaats (4 stuks)

Kosten:
De kosten van de overdracht, bestaande uit de notariskosten, het kadastrale recht en de overdrachtsbelasting zijn voor rekening van koper, met dien verstande dat de kosten m.b.t. het doorhalen van hypotheken, beslagen e.d. voor rekening van verkoper komen.

Leveringsdatum:
In overleg.

Dataroom:
Ten behoeve van de verkoop van het object is een digitale dataroom ingericht waar aanvullende informatie is in te zien en op basis waarvan koper haar due diligence kan uitvoeren. Bij het kantoor van Parc Makelaars toegang tot deze digitale dataroom aangevraagd worden, uitsluitend na ontvangst van een indicatieve bieding. In de dataroom is o.m. beschikbaar:
- eigendomsbewijs;
- kadastrale gegevens;
- kopie bestemmingsplan;
- stukken Vereniging Van Eigenaren;
- uitgebreide fotoreportage.

Bezichtiging:
Wij verzoeken u het betreffende pand alleen van buiten te bezichtigen en de zittende huurder(s) niet te benaderen. Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het object intern te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met het kantoor van Parc Makelaars.
Overdracht Status Verkocht Prijs € 495.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Ja Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 2002 Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 260 m² Energie Energieklasse C Energie einddatum 10-12-2029 Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 4 parkeerplaats(en) Prijs per overdekt parkeerpl. p/j € 25.000,- excl. BTW Diversen Aantal lagen 2 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
260 m²
Aantal verdiepingen
2
Route van naar Maaskade 40, 3071 NB Rotterdam
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.